God, religie en geweld…

Datum, Tijd
05 maart 2019, 19:45 - 21:30

Locatie
Weteringkerk
Veluwelaan 20In de serie avonden onder de vlag  ‘Zo Gek Nog Niet, dat christelijke geloof?’ is deze keer het thema:   God, religie en geweld…
Je hoort het weleens roepen: “verbied toch alle religies, die brengen alleen maar geweld, haat en nijd!” Dat lijkt ons kort door de bocht. Niettemin is er wel een probleem: Als de Bijbel spreekt over een God die mens en wereld liefheeft, hoe zit het dan met teksten die geweld goedkeuren of zelfs aanmoedigen? Wat zegt de Bijbel eigenlijk over geweld, en over het gevolg daarvan: onrecht en lijden? En hoe gaan we als kerken en gelovigen met deze zaken om?  Kom, denk en praat mee!

Deze avonden zijn ook bedoeld voor mensen die niet of niet zo erg betrokken zijn bij geloof en kerk, maar interesse hebben om eens wat meer te horen.

Algemene informatie:
Onder de naam ‘Zo gek nog niet, dat christelijke geloof?’ zijn er dit seizoen weer bijeenkomsten in de Weteringkerk op de eerste dinsdag van de maand. We gaan op zoek naar inzicht in zaken waar iedereen tegenwoordig mee te maken krijgt:  Stress en prestatiedruk. Ambitie en carrière. Prioriteiten en keuzes maken. Identiteit en multicultuur.  Liefde, vriendschap en relaties. Zingeving en spiritualiteit.  We zoeken het openhartige gesprek met iedereen die interesse heeft. We luisteren naar elkaar en naar wat de christelijke bronnen erover te zeggen hebben. Hebben we daar vandaag nog wat aan?  Deze avonden zijn open voor iedereen, dus niet alleen voor vaste bezoekers van de Weteringkerk. Praat mee en laat je verrassen! Of ken je iemand in jouw netwerk waarvoor dit de moeite waard kan zijn? Nodig maar uit!

Wanneer:  eerste dinsdagen van de maand, november t/m juni.
Hoe laat: 19:45 – 21:30.
Waar: in de Weteringkerk.