Jan de Liefde-wandeling op zaterdag 13 april 2019

Op zaterdag 13 april organiseert de Weteringkerk een stadswandeling door het centrum van Amsterdam. Daarbij staat de Amsterdamse predikant, schrijver, dichter en componist Jan de Liefde (1814-1869) centraal. Leo Mietus zal als gids optreden.

De Vrije Evangelische Gemeente Weteringkerk is historisch gezien feitelijk niet de gemeente die Jan de Liefde stichtte, maar er ligt wel een duidelijke lijn naar hem. Jan de Liefde is vanaf het begin dan ook beschouwd als een van de geestelijke vaders van de gemeente in Amsterdam, en van het kerkgenootschap  Vrije Evangelische Gemeenten.

De stadswandeling begint bij de metrohalte Vijzelgracht, om 13.30 uur.

De route leidt langs de Derde Weteringdwarsstraat waar de oude Weteringkerk stond, de Doopsgezinde Singelkerk waar De Liefde opgroeide, ’t Wapen van Amsterdam aan de Kloveniersburgwal waar hij de bijeenkomsten van de ‘ christelijke vrienden’  van het Réveil bijwoonde en vervolgens de plaats waar Jan de Liefde een opleidingsschool had en de eerste Vrije Evangelische Gemeente in Nederland stichtte (1856, Nieuwe Zijdsvoorburgwal/Spuistraat; de kerk is afgebroken). Via het gebouw Tecum Habita aan de Herengracht lopen we langs de Prinsengracht naar de Willemstraat, waar nog altijd het oudste gebouw van Tot heil des volks gevestigd is.

De wandeling is geschikt voor mensen die goed ter been zijn. We lopen ongeveer 6 à 7 km. Trek dus goede wandelschoenen aan. We zijn tegen tegen 16.00 uur in de Willemstraat.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mirjam Pronk, mirjamre.pronk@gmail.com