Het kan Kerst worden in Amsterdam!

4 december 2016.

De VEG Amsterdam, Weteringkerk, heeft in de afgelopen week haar najaarsledenvergadering gehouden. Wat een fijne mensen hebben we toch in onze gemeenschap. Een bont gezelschap van gelovigen. We blikten terug op ons 1e jaar van samen optrekken met de Nederland Gereformeerde Kerk van Amsterdam Centrum. We voelen ons gezegende mensen, die als antwoord op gebed deze broers en zussen op ons pad troffen. Wat hebben we vaak gebeden voor nieuwe wegen en nu lijken die zich te openen. “Lichtende sterren”, te midden van de maatschappij waarin we leven, dat willen we zo graag zijn. En nu we de krachten bundelen, lijkt dat ook weer te kunnen.
Een van de eerste gezamenlijke buurt activiteiten is het vieren van Kerst in de Rivierenbuurt, met een Kerstwandeling langs allerlei levend uitgebeelde gebeurtenissen van het kerstverhaal. We hebben glazen potjes verzameld en zullen zo de hele route verlichten met waxinelichtjes. Eerst vieren we kerstfeest in de Maarten Luther Kerk en na een wandeling zullen we uiteindelijk het Kind in de kribbe treffen. Zo laten we het goede nieuws dat de Allerhoogste God letterlijk naar de mensen om kijkt, zien en horen. We voelen ons gezegende mensen en kijken dankbaar achterom en gelovig vooruit! Het kan kerst worden in Amsterdam!

Mirjam Pronk