In memoriam Henk Visser

20 oktober 1928 – 29 juli 2017

Nadat Mien, kinderen en kleinkinderen overdag afscheid hebben kunnen nemen van hun geliefde is Henk op vrijdag 29 juli ingeslapen. Hij werd 88 jaar.
Wij missen in hem een geliefde broeder, met geloof, Amsterdamse humor en vertrouwen in de Heer.
Henk kwam samen met Mien in de jaren 90 bij de Weteringkerk. Vol enthousiasme nemen zij allerlei taken op zich. Henk werd ook enige tijd kerkenraadslid.
Het is al meer dan 10 jaar geleden, nog in de tijd van Ds Durieux, dat Henk bij het lezen van de mededelingen plotseling op het podium onwel werd. Terwijl hij eerste hulp kreeg werd er intens voor hem gebeden. Ziekenhuis en doktoren hebben hem behandeld. Henk kreeg nog behoorlijk wat reservetijd, wat hij en ook Mien en wij als een groot wonder hebben ervaren. Hij keerde zelfs terug in de kerkenraad; daar mogen we dankbaar voor zijn.
Na enige jaren werden de krachten steeds minder. Hij bleef, ondanks zwakke gezondheid, toch heel graag de diensten bezoeken. Onze Mien kreeg gelukkig de kracht om haar Henk tot bijna het allerlaatste thuis te mogen verzorgen. Het zal vast niet altijd gemakkelijk geweest zijn, maar zij deed het blijmoedig en in de kracht van de Heer.
Henk is nu bij zijn Heer, waar hij zo vertrouwd mee was. Vaderlijk sprak hij vaak de zegen uit aan het einde van een Bijbelstudie avond.

De begrafenis op maandag 7 augustus vond plaats vanuit de Weteringkerk. Het was een bijzondere dienst, met terugblikken door kinderen en kleinkinderen die menigeen in het hart geraakt hebben. Ondanks verdriet en gemis was er ook de vreugde en het vertrouwen dat Henk nu bevrijd van moeite en zorg, bij zijn Heer is.