Week van gebed, 15-22 januari

Dit jaar staat de Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. (vers 14, NBV) Deze drijfveer overstijgt de verdeeldheid en brengt christenen bijeen.

Het thema ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed met elkaar. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.

Het is het verlangen van de organisatoren dat door de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar mogen ontmoeten rondom de Liefde van Christus en dat er verzoening plaats mag vinden. Hiervoor is de Week van Gebed de gelegenheid bij uitstek om als christenen van allerlei verschillende kerken en groepen samen te bidden. Dat is een getuigenis van de Liefde van Christus die ons drijft.

We willen er in de Weteringkerk aandacht aan geven door na de gezamenlijke maaltijd van
18 januari met elkaar te bidden. Dat zal rond 19:30 uur zijn. Gabriel Jansen zal de gebedstijd leiden.

Van harte welkom om mee te bidden.

Meer info:  www.missienederland.nl/wvgthema